0592-231577 pollgast@gmail.com
Drenthe en omgeving

Drenthe en omgeving

Zand, heuvels, bos en heide, daarnaast dorpjes met rietgedekte boerderijen. Ook oude Gotische en Romaanse kerkjes in de omgeving van Zeegse. Drenthe is mooi.

De Hondsrug in Drenthe watert via de Drentsche Aa en de Hunze over Groningen naar de Waddenzee af. De vele beekjes in Noord-Drenthe vormen samen de Drentsche Aa en bepalen in hoge mate het landschap. Dit landschap is over vele eeuwen vrijwel onveranderd gaaf gebleven in een combinatie van rijke natuur en kleinschalige landbouw. Het is niet toevallig dat dit landschap een Nationaal Park geworden is.

Nationaal Park Drentsche Aa

Het “Nationaal Park Drentsche Aa”, www.drentscheaa.nl, omvat ongeveer de driehoek Gieten – Assen – Glimmen met een oppervlakte van 10.000 hectare dat voor een derde natuurgebied is.

Ons familiehuis staat in de Zeegser Duinen, midden in dit Park en is gelegen aan een zandpad. Dat is het bekende Pieterpad (NIVONpad), de wandelroute van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Wandel- en fietspaden zijn de belangrijkste routes om de omgeving te verkennen en leiden door de mooiste gebieden.